agrimedia.ro: Asociaţia Română a Cărnii are o nouă conducere

ARC

Radu Timiş, preşedintele ARC: „TVA 5% la carne şi la preparatele din carne va reduce «clienţii» legii aministiei“.

Asociaţia Română a Cărnii, instituţia reprezentativă a industriei cărnii din România, are o nouă conducere. Începând de joi, 20 noiembrie 2014, funcţia de preşedinte al ARC este ocupată de către Radu Timiş, preşedintele Cristim. Boardul asociaţiei este completat de vicepreşedinţii Eugenia Cărăgui (Ion Moş) şi Ovidiu Duşleag (Caroli), precum şi de reprezentanţii companiilor Diana, Elit, Kosarom, Reinert, Salbac, Smithfield şi Unicarm, la care se adaugă Ştefan Pădure, director executiv. Obiectivul principal al noii conduceri este continuarea campaniei de reducere a TVA la carne şi la preparatele din carne la 5%.

În acest sens, în perioada următoare va fi intensificat dialogul cu instituţiile statului abilitate să ia acestă decizie. „Solicităm instituţiilor statului să-şi aplece urechea la nevoile poporului şi la problemele reprezentanţilor din industria cărnii. TVA de 24% încurajează evaziunea şi descurajează consumatorul. Vom solicita Parlamentului României să trateze cu acelaşi spirit civic iniţiativa de reducere a TVA, precum a tratat legea amnistiei. Îi asigurăm astfel pe parlamentarii români că reducerea TVA ar scădea numărul «clienţilor» cu imunitate retrasă şi a celor arestaţi“ – Radu Timiş, preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii.

În cadrul aceleiaşi întâlniri a fost modificat şi statului asociaţiei. Acesta prevede un mandat de trei ani al noii conduceri şi un Consiliu Director extins la 11 membri, respectiv cu doi în plus faţă de vechiul statut. Astfel, pe lângă membrii boardului, în Consilul Director sunt membre şi şapte companii reprezentative din industria cărnii: Diana, Elit, Kosarom, Reinert, Salbac, Smitfield şi Unicarm. La întâlnirea membrilor ARC au fost invitaţi şi reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), ai Ministerului Economiei şi ai Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Sursa: agrimedia.ro

Tags: , , , ,