Agerpres.ro: Reducerea TVA la produsele alimentare trebuie precedată de semnarea contractului colectiv de muncă la nivel de ramură

 

signingReducerea TVA la produsele alimentare la 5% trebuie precedată de semnarea contractului colectiv de muncă la nivel de ramură și a celui la nivel de societăți comerciale, susține Federația Agrostar, într-un comunicat remis vineri AGERPRES.

‘Avertizăm patronatele din domeniu că reducerea taxei pe valoarea adăugată la produsele alimentare la 5% trebuie precedată de semnarea contractului colectiv de muncă la nivel de ramură și a celui la nivel de societăți comerciale. Agricultura este singurul sector al economiei care nu are un contract colectiv de muncă la nivel de ramură și la nivel de societăți comerciale, ceea ce face ca forța de muncă din acest sector să fie vulnerabilă și, practic, la mâna patronilor.

Contractele colective de tipul celor menționate ar asigura stabilitatea locurilor de muncă, îmbunătățirea condițiilor de lucru, combaterea muncii la negru și a evaziunii fiscale’, a declarat Niculae Ștefan, președintele Agrostar.

Acesta a precizat, totodată, că problemele cu care se confruntă salariații din domeniu trebuie rezolvate prin stabilirea unui cadru al dialogului social sindicat — patronat, în acord cu legislația europeană.

Federația Agrostar are peste 50.000 de membri care își desfășoară activitatea în domeniile: vegetal, creșterea animalelor, avicultură, legumicultură, pomicultură etc.

Sursa: www.infolegal.ro

Tags: , , ,